Gaaf!,  Nieuws,  Sport

De ultieme voetbalervaring: de mooiste en grootste stadions ter wereld!

Een van mijn persoonlijke doelen is het bezoeken van zoveel mogelijk stadions over de hele wereld. Helaas kunnen we nu niet reizen, maar als het mocht was dat een van de eerste dingen die ik zou doen; een stadion bezoeken. Om jullie een beetje een indicatie te geven over wat voor stadions ik het heb, dit zijn de vijf beste en mooiste stadions ter wereld!

Naar welk van deze stadions zou jij wel heen willen? Deze vijf stadions worden in ieder geval gezien als s’werelds mooiste en grootste ter wereld! Ik zou deze stadions maar al te graag een keer in het echt willen zien, maar laat ik eerst eens bij de mooiste Europese stadions beginnen!

Méér content: De F2 Freestylers doen de meest iconische voetbalmomenten na!

5. Monumental de Chile – Colo Colo

Capaciteit: 47.347 toeschouwers
Stad: Santiago
Bouwjaar: 1974


4. San Mamés – Athletic Club de Bilbao

Capaciteit: 53.332 toeschouwers
Stad: Bilbao
Bouwjaar: 1913


3. Camp Nou – FC Barcelona

Capaciteit: 99.000 toeschouwers
Stad: Barcelona
Bouwjaar: 1957


2. Santiago Bernabéu – Real Madrid

Capaciteit: 81.044 toeschouwers
Stad: Madrid
Bouwjaar: 1944 – 1947


1. Cairo International Stadium – Al Ahly

Capaciteit: 75.000 toeschouwers
Stad: Cairo
Bouwjaar: 1960


 

Eigenaar en hoofdredacteur van De ContentCorner. Dit online magazine voor jongeren bestaat sinds 2019 en staat dagelijks vol met leuke video's, gekke virals, de populairste Youtube-video´s en nog veel en veel meer!

Deze website gebruikt cookies. Wil je de site optimaal blijven gebruiken, dan accepteer je ons gebruik van cookies.  Meer info