Coole Bolides,  Gaaf!,  Gaming

F1 2020 is het spel die je uren wilt blijven spelen! – Review

F1 2020 is inmiddels al weer tien dagen uit en ik heb de afgelopen dagen er flink wat uren in gestoken. In deze review ga ik je uitleggen waarom je deze game zelf ook moet kopen, wat er nieuw is en waarom F1 opeens zo populair is onder ons Nederlanders!

Allereerst begon ik het nieuwe F1 2020 spel natuurlijk met een ritje Zandvoort. Een uitdagende baan met leuke bochten, weinig inhaalmogelijkheden, en bij mij, regenachtig weer…


Je eigen F1 team & split screen!

Na het ritje in Zandvoort kon de game voor mij pas echt beginnen. In deze nieuwe jaareditie van F1 2020 zijn er een aantal nieuwe dingen. Om te beginnen wil ik de makers van de game bedanken voor de nieuwe gamemode ‘My Team’. Het is nu namelijk mogelijk om coureur en teameigenaar te zijn. Als leider van je eigen team is het aan jou om een goede motor te keizen, een hecht team te vormen en je naam op de kaart te zetten in de wereld van F1. Het is mogelijk om je bedrijf uit te laten groeien tot misschien wel het grootste team van de F1, maar daarvoor heb je slechts twee dingen nodig: kwaliteit en geld, véél geld.

Geld verdien je door middel van racen, rondleidingen, aanpassingen en meer. Het is in het begin mogelijk om voor een bepaald budget je eigen team samen te stellen. Zo kies je een Honda, Renault, Ferrari of Mercedes motor en is het aan jou om je tweede coureur te kiezen, denk hierbij aan namen als Mick Schumacher en onze Nederlander Nyck de Vries! Dit jaar beschikken we natuurlijk over meer races, want nieuwkomers Hanoi en Zandvoort zijn knallers van een circuits zeg!

Ook heb ik met een aantal vrienden de modus split screen uitgebreid geprobeerd. De modus is aan te raden als je het tof vindt om te spelen tegen je vrienden, maar niet als je niet tegen je verlies kan. Beschik je over een wat groter beeldscherm dan is het al helemaal aan te raden, hebben je vrienden de game ook, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om onderling tegen elkaar te spelen in de spelmodus multiplayer.


Gameplay

Naar mijn idee is de gameplay niet heel erg veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Het is natuurlijk mogelijk om zelf in te stellen op welk niveau je speelt, of je zelf schakelt en of je daadwerkelijk kunt crashen. Daarnaast is het aan te raden om net zoals in het echt gebruik te maken van de kwalificatiemogelijkheden; Q1, Q2 en Q3. Zo maak je het voor jezelf wat moeilijker, realistischer en uitdagender. Verder kun je auto weer in stellen zoals je wilt en is het bij F1 My Team ook mogelijk om afdelingen als ‘Aerodynamica’ en ‘Chassis’ volledig te upgraden naar eigen wens.

Naast al deze toffe nieuwe features is kun je er ook voor kiezen om de F1 volledig te vergeten en te beginnen met F2! De competitie zit namelijk volledig verwerkt in de game wat je de mogelijkheid bied om nog veel meer races te voltooien dan alleen die in de hoogste klasse; F1. Geen race is hetzelfde en dat is tevens wat deze game ook zo tof en mooi maakt!


Nieuwe coureurs

Zoals we net al zeiden beschikt de game over alles nieuwe circuits en rijders. Wij hebben ze hier beneden allemaal even voor je op een rijtje gezet!

Mercedes:
Lewis Hamilton en Valtteri Bottas

Ferrari 
Sebastian Vettel en Charles Leclerc

Red Bull Racing
Alexander Albon en Max Verstappen

Renault 
Daniel Ricciardo en Esteban Ocon

Haas
Romain Grosjean en Kevin Magnussen

McLaren
Carlos Sainz en Lando Norris

Racing Point
Sergio Perez en Lance Stroll

Alfa Romeo
Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi

Alpha Tauri
Daniil Kvyat en Pierre Gasly

Williams
George Russell en Nicholas Latifi


Conclusie

F1 2020 is een vermakelijke game die je vooral in je eentje goed kunt spelen. Wat de ervaring nog toffer maakt is een racestuur met pedalen, maar met controller is de auto ook prima te besturen. F1 2020 stond hoog in mijn rijtje qua games die ik graag wilde spelen in 2020, de game heeft me alleen maar verrast en verdient daarom naar mijn idee een 8.5!


Méér content: De eerste gameplay-beelden van Assassin’s Creed Valhalla zijn er!

Eigenaar en hoofdredacteur van De ContentCorner. Dit online magazine voor jongeren bestaat sinds 2019 en staat dagelijks vol met leuke video's, gekke virals, de populairste Youtube-video´s en nog veel en veel meer!

Deze website gebruikt cookies. Wil je de site optimaal blijven gebruiken, dan accepteer je ons gebruik van cookies.  Meer info