Films & Series,  Gaaf!,  Marvel,  Viral

WandaVision, het beste wat Marvel ooit heeft gemaakt?

Voordat je begint met lezen, pas op! Deze review bevat spoilers en als je de serie nog niet hebt gezien raadden we je aan die eerst te gaan checken. Ben je niet van plan de serie te bekijken en wil je gewoon weten wat er gebeurt is in deze steengoede serie van Marvel? Lees dan snel verder!

WandaVision is voor mij het hoogtepunt van Marvel tot nu toe. Ik weet dat we nog veel en veel meer gaan zien, maar we hebben eigenlijk alleen maar goede woorden voor de serie over. Een meesterwerk!

Het begin

Op 15 januari 2021 begon het WandaVision avontuur voor alle fans. Het was na Spiderman: Far From Home het eerste wat we terugzagen in het Marvel Cinematic Universe. Met Elizabeth Olsen en Paul Bettany als hoofdrolspelers moesten ze de druk nog maar eens waarmaken. Dat hebben ze zonder twijfel gedaan in 9 enorm vermakelijk afleveringen. Wanda en Vision hebben ervoor gezorgd dat we nog veel langer kunnen genieten van alle series en films van Marvel.

Het begon allemaal als een Sitcom. Hierin leefden Wanda en Vision een simpel leven, zonder superhelden of andere wezens. Alleen Wanda Maximoff en Vision waren de enige superhelden in het plaatsje Westview. Toch bleek al snel dat er iets niet klopte in het stadje. De krachten van Wanda zijn voor veel Marvel-fans wel duidelijk, ze is misschien wel de sterkste Avenger. Dat heeft ze deze serie getoond!

Westview en S.W.O.R.D

Het hele verhaal speelt zich af in het plaatsje Westview. Na de begrafenis van Iron Man, besloot Wanda er naartoe te gaan met als doel samenwonen met Vision. Helaas weten we allemaal dat Vision het niet gered heeft en daardoor daar geen deel van uit kon maken. Toch kwam Vision terug, namelijk door de steen in zijn eigen hoofd, de Mind Stone. Wanda draagt sinds haar tijd dat ze gevangen zat bij Hydra een stukje van de Mind Stone bij zich. Hierdoor is ze alleen maar sterker geworden en kreeg ze het voor elkaar om Vision terug te laten keren uit haar eigen lichaam. Niet alleen Vision keerde terug, maar ook een nieuwe superschurk, genaamd Agatha. Een heks die er voor wil zorgen dat ze de krachten van Wanda krijgt.

In de tussentijd krijgen we te maken met een nieuwe organisatie, namelijk S.W.O.R.D. Zij zijn in het bezit van het (oude) lichaam van Vision. De organisatie is opgericht door Maria Rambeau, die we kennen uit Captain Marvel. S.W.O.R.D is in het bezit van het lichaam van Vision, dat, niet schrikken, volledig uit elkaar is gehaald. Wanda wil hem natuurlijk terug, alleen blijft Vision geen bezit van haar, maar wel van de organisatie. Nadat Wanda doorheeft dat ze hem niet terug krijgt, komt ze terecht in het plaatsje Westview waar ze haar eigen realiteit creëert.

Scarlet Witch

Wanda staat in de comics bekend als de Scarlet Witch. Maar in de films en series van Marvel, kennen we haar vooralsnog als Wanda Maximoff. In deze serie krijgt ze dan ook eindelijk die naam en bezit ze aan het eind van de serie over buitengewone superkrachten die ervoor zorgen dat ze de heks Agatha weet te verslaan. Omdat Vision niet buiten de realiteit van Wanda kan leven, is het de zoveelste keer dat ze afscheid moet nemen van haar grote liefde. Aflevering 9 ziet eruit als een ware Marvel-productie die mij persoonlijk omver heeft geblazen. WandaVision is Marvel’s beste werk tot nu toe!

In de serie zitten nog veel meer verassingen zoals referenties naar Doctor Strange en ook de overleden broer Pietro van Wanda komt voorbij in de serie. Ze krijgt zelfs kinderen met Vision in de serie! Je hebt zoveel gemist als je deze serie niet gecheckt hebt…

We kunnen nog eeuwen door blijven lullen over deze fantastische serie, maar je moet hem zelf gewoon bekijken. De serie is hier te checken en ik hoop persoonlijk dat je ervan gaat genieten. Zorg er trouwens wel even voor dat je alle films al gezien hebt, dat was voor mij als Marvel fan geen enkel probleem… 😉.


Méér content: In ‘Reageren Op’ reageren Milan en Don Kaaklijn op de grappigste video´s!

Eigenaar en hoofdredacteur van De ContentCorner. Dit online magazine voor jongeren bestaat sinds 2019 en staat dagelijks vol met leuke video's, gekke virals, de populairste Youtube-video´s en nog veel en veel meer!

Deze website gebruikt cookies. Wil je de site optimaal blijven gebruiken, dan accepteer je ons gebruik van cookies.  Meer info